Φωτογραφία από την εκδήλωση Σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο 5ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν στο σπίτι μας, τον χώρο εργασίας μας ή και στο σχολείο όπου πηγαίνουν τα παιδιά μας.

Συνειδητοποιώντας την τεράστια σημασία της ενημέρωσης και απόκτησης βασικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων στην προσφορά πρώτων βοηθειών μέχρι την μεταφορά του ασθενούς στο νοσοκομείο, καλέσαμε στο σχολείο μας μέλη της ομάδας της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, όπου και πραγματοποίησαν τρίωρο σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε περίπου 60 μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου. 

Πιο συγκεκριμένα,  υπήρξε ενημέρωση για τη θέση ανάνηψης και κυρίως βιωματική δράση με προπλάσματα για την βασική υποστήριξη της ζωής με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και αντιμετώπιση σε περίπτωση πνιγμού, πνιγμονής,  αιμορραγίας και τραύματος.

Οι μαθητές/μαθήτριές μας εκπαιδεύτηκαν σχετικά με την προσφορά πρώτων βοηθειών και απεκόμισαν σημαντικές γνώσεις τις οποίες, αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσουν για να σώσουν μέλη της οικογένειάς τους, φίλους αλλά και άγνωστους ανθρώπους που θα βρεθούν στον δρόμο τους. Με αυτόν τον τρόπο, βιώνουν την έννοια της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και αλτρουισμού, βασικών εννοιών για μια καλύτερη κοινωνία, πυξίδα της οποίας θα είναι  ο σεβασμός στον συνάνθρωπο.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές κα Σταμέλλου Ελένη, κο Παπαδόπουλο Άνθιμο, κο Παπαευσταθίου Αθανάσιο και κο Χαρμαντζή Νικόλαο, οι οποίοι διέθεσαν  χρόνο  από την εργασία τους προκειμένου να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στα παιδιά μας.. Η βοήθεια και η προσφορά τους υπήρξε πολύτιμη. Η συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο  είναι πολύ σημαντική και ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους.

Δείτε επίσης

Μοιραστείτε το!

Στα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα