Πρόσκληση σε εκλογοαπολογιστικη συνέλευση του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 5ου Γενικού Λυκείου Αιγαλεω

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, οι μαθήτριες/-ες της Β΄ τάξης και της Γ΄ τάξης Θετικής κατεύθυνσης με προσανατολισμό τις επιστήμες υγείας του 5ου ΓΕΛ Αιγάλεω, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ.κ. Κουμπάρου Ελένη (αρχηγός αποστολής), Αδάμ Νεκτάριο,  Βουγιουκλάκη Ιωάννη, Λεκαδίτη Βασιλική και Μορομάλου Ιωάννα καθώς και από τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Παπαευσταθίου Αθανάσιο, πραγματοποίησαν και εφέτος, εκπαιδευτική επίσκεψη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.

  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε αγαστή πάντα συνεργασία με τον διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

  Περιελάμβανε ομιλία-παρουσίαση στο κεντρικό αμφιθέατρο της ΔΕΕ εκ μέρους  αξιωματικών-υπευθύνων των τμημάτων και ακολούθησαν επί τόπου επισκέψεις στα εργαστήρια, DNA, δακτυλοσκοπίας, επεξεργασίας εικόνας και ήχου, ηλεκτρονικού εγκλήματος, χημικο-τοξικολογικό, βαλλιστικής και ελέγχου γνησιότητας εγγράφων. Εκεί έγινε παρουσίαση μεθόδων και επίδειξη του επιτελούμενου έργου από εντεταλμένους υπεύθυνους των τμημάτων και απαντήθηκαν τα πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα που υπέβαλαν οι μαθήτριες/-ες μας.

  Ο σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης αυτής ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά αλλά και οι συνοδοί το έργο της ΔΕΕ που επιτελείται με εφαρμογή των  πλέον σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων, παγκοσμίως αποδεκτών και δικαστικώς παραδεκτών, που συμβάλλουν στην προστασία των πολιτών και στην εμπέδωση κλίματος κοινωνικής ασφάλειας. Ιδίως τα παιδιά ως αυριανοί υπεύθυνοι- δημοκρατικοί  πολίτες καθώς και στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού τους.

  Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με έντονο το αίσθημα της ικανοποίησης όλων των εμπλεκόμενων μερών. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι, όταν προσφέρεται στα παιδιά ποιοτική  και ενδιαφέρουσα γνώση, ανταποκρίνονται με ενδιαφέρον και ωριμότητα.

  Ο σύλλογος γονέων ευχαριστεί την ΔΕΕ της ΕΛΑΣ,  τον διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων και δηλώνει παρών με νέες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην προαγωγή της γνώσης και της σχολικής ζωής εν γένει.

Το ΔΣ

Μοιραστείτε το!

Στα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα