EUROSCOLA (ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 17-11–2017)

ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ  ΓΙΑ ΤΟ EUROSCOLA 2017

Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ

5ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ

Σημαντική διάκριση για τον μαθητή του 5ου Γενικού Λυκείου Χρήστο Μπούκουρα. Κατετάγη δέκατος με 96,5 μόρια στον ιδιαίτερα απαιτητικό και υψηλού επιπέδου διαγωνισμό για το Euroscola 2017 ανάμεσα σε 164 διαγωνιζόμενους μαθητές της Β’ και της Γ΄Λυκείου από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής.

 Οι μαθητές /μαθήτριες που συμμετείχαν στον ειδικό διαγωνισμό στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους στο ακόλουθο  θέμα: «Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια: πολιτικά δικαιώματα και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της Ένωσης. Όπως ορίζεται στο Άρθρο 9 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), η ευρωπαϊκή ιθαγένεια αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ποια δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη και πώς αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας;»

Ο Χρήστος με τη επιτυχία του στο διαγωνισμό Euroscola 2017  είχε την ευκαιρία, μαζί με άλλους 22 μαθητές από την περιφέρεια Αττικής, να ταξιδέψει στο Στρασβούργο στις 16-18 Νοεμβρίου,  να ξεναγηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να συμμετέχει, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και το 5ο Λύκειο Αιγάλεω,  στην ημερίδα της 17ης Νοεμβρίου που διοργανώθηκε για τους προσκεκλημένους Ευρωπαίους μαθητές και μαθήτριες. Εκεί η ελληνική αντιπροσωπεία ανέπτυξε και αντάλλαξε απόψεις με αντιπροσωπείες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συνδιαμόρφωσε ψηφίσματα για επίκαιρα θέματα και μυήθηκε στην διαδικασία της λήψης αποφάσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναφερόμενος ο Χρήστος στην εμπειρία του, μετά τη επιστροφή του από το Στρασβούργο, τη χαρακτήρισε μοναδική και τόνισε τη σημασία τέτοιων προγραμμάτων , που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να βιώσουν τη σημασία θεσμών, όπως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσα από την προσωπική τους εμπλοκή και συμμετοχή.  

Και εμείς, η διεύθυνση και οι καθηγητές του 5ου Λυκείου Αιγάλεω,  ιδιαίτερα χαρούμενοι  για την διάκριση  και συμμετοχή του Χρήστου  στην ημερίδα Euroscola 2017, του ευχόμαστε  η επιτυχία του  αυτή να είναι μόνο η αρχή για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Πολυζώη Γρηγορίτσα

Φιλόλογος του 5ου Λυκείου Αιγάλεω

Υπεύθυνη για την οργάνωση του  πρόγραμματος  ΕUROSCOLA στο 5ο Λύκειο Αιγάλεω

Μοιραστείτε το!

Στα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα